Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΥ ΚΟΤΣΑΠΑ

ΛΑΠΗΘΟΣ – ΚΑΡΑΒΑΣ

Δια πυρός και Σιδήρου

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1974

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2010

 

                                                                            Παρουσίαση Νίκος Σκαρλάτος

Στην εκατόμβη των θυμάτων, κατοίκων των κωμοπόλεων Λαπήθου και Καραβά της Κύπρου και στους γενναίους υπερασπιστές Κυπρίους και Ελλαδίτες, που έχασαν τη ζωή τους, υπεραμυνόμενοι εθνοπρεπώς την ελευθερία και τα δίκαια του Κυπριακού ελληνισμού, αφιερώνει το βιβλίο αυτό, ο Νεοπτόλεμος Κοτσαπάς,  Δήμαρχος σήμερα της κατεχόμενης Λαπήθου και ιδρυτικό μέλος του Α΄ Παγκύπριου συνδέσμου αιχμαλώτων και της Παγκύπριας Επιτροπής εγλωβισμένων.


Ο συγγραφέας στα θλιβερά γεγονότα του 1974 βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή με την 33 Μοίρα καταδρομών, διοικητής της οποίας ήταν ο συμπατριώτης μας Ταγματάρχης τότε Γιώργος Κατσάνης, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος για την κατάληψη του Άγιου Ιλαρίωνα στο ύψωμα Κοτζά Καγιά. Με την πτώση της Κερύνειας στις 22 Ιουλίου 1974 εγκλωβίζεται, συλλαμβάνεται αιχμάλωτος και μεταφέρεται στις Τουρκικές φυλακές των Αδάνων και της Αμάσειας.

Άπειρες ευχαριστίες απονέμει με την έκδοση αυτή στους ηρωικούς αγωνιστές –πολεμιστές της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ και των Μονάδων Καταδρομών.

Το βιβλίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δανεισθούν απο τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη των Σερρών και τη Δημοτική Σιδηροκάστρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου